COOP Supermarkt Hollum

PASSENDE INVULLING IN AUTHENTIEKE DORPSKERN

In het dorp Hollum stap je letterlijk de levendige geschiedenis van Ameland binnen. De vele monumentale commandeurswoningen met hun kenmerkende gele steentjes en rode pannendaken weerspiegelen de Amelander welvaart van de 17e en de 18e eeuw. Niet voor niets is het aangezicht van het dorp beschermd dorpsgezicht.

De COOP supermarkt staat al jaren midden in het dorp en ARTEC kreeg hier de opdracht de supermarkt uit te breiden aan zowel de voorzijde als aan de achterzijde van het pand. Er was behoefte aan extra winkelruimte en een groter magazijn. Op de verdieping aan de achterzijde van het pand zijn een nieuwe kantine, een kantoor en een personeelsverblijf gerealiseerd, en twee slaapkamers met doucheruimte, voor seizoenwerkers die ’s zomers van de wal overkomen.

We hebben de oorspronkelijk nogal gesloten entree open en herkenbaar gemaakt door de zadelkappen te verlengen en te voorzien van een grote luifel. Rondom werden aan de gevels ruime overstekken aangebracht. Zo heeft niet alleen de entree, maar het gehele pand meer allure gekregen en is er een gebouw onder een daklandschap ontstaan dat een perfecte invulling geeft in de authentieke dorpskern.

BESTAANDE SITUATIE