Ambulancepost Ameland

HOOGWAARDIGE AMBULANCEZORG OP ELKE LOCATIE

Kijlstra Ambulancezorg staat voor hoogwaardige ambulancezorg voor hun patiënten, op elk moment van de dag, op elke locatie. Ook op Ameland verzorgt Kijlstra het patiëntenvervoer en waar nodig naar de vaste wal.

De volledig uitgeruste post beschikt over 24-uurs verblijfsruimtes met slaapruimtes en douchegelegenheden, kleed- en bevoorradingsruimten en een stallingsruimte die plaats biedt aan vier ambulancevoertuigen. Door de ligging op het Waddeneiland beschikt deze post bovendien over een GHOR-ruimte (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen). Deze organisatie leidt en coördineert de geneeskundige hulpverlening bij grotere rampen. Bovendien is een mobiele operatiekamer paraat, zodat het eiland volledig zelfredzaam is, mocht dat nodig zijn.

De locatie van deze ambulancepost is heel uniek, direct centraal achter de zeedijk gelegen bij de veerdam in Nes. Vanaf de verblijfsruimtes op de verdieping kijkt men nèt over de dijk en dit biedt een fenomenaal uitzicht over het Wad.

Ook bij dit ontwerp hebben we een zorgvuldige keuze gemaakt voor de materialisatie, kleurkeuzes, vormgeving en detaillering, die aansluit bij de identiteit van Kijlstra Ambulancezorg, en bestand is tegen het zilte klimaat op het eiland. Het gebouw is verder duurzaam en gasloos uitgevoerd met warmtepomp, zonnepanelen en gebalanceerd ventilatiesysteem met koeling.